KULE ISHENDER

Disse kule ishendene er morsomme, kreative og superenkle å lage! La barna lage egen iskunst eller lag et kunstverk sammen i forskjellige farger. 

Dette trenger du:

Engangshansker, vann, farge og piperenser eller strikk. 

 

Slik gjør du:

 

1. Lag malingsvann

Hell litt maling i en beholder (vi bruker en gammel pepperkakeboks) og blant ut med vann. 

 

 

 

 

2. Bland

Dersom malingen ikke løser seg ordentlig opp i vannet er det lurt å bruke en visp.

 

 

 

Lag forskjellige farger og til og med bland farger for å lage nye. Du kan også helle eco-glitter i for ekstra effekt. La kreativiteten styre!

 

 

3. Fyll engangshanskene

Fyll engangshanskene så fulle det går med det fargede vannet. Et tips er å blåse luft i engangshansken før du begynner å heller, så den har litt mer rom i seg. Det er ikke så farlig med søl om du står over en vask eller lager disse ute. 

 

 

 

 

4. Snurr og knyt

Når hansken er så full du får den kan du samle enden av hansken og snurre den rundt. Finn deretter strikken eller piperenseren og knyt godt sammen. Det viktigste er at det fargede vannet ikke renner ut når du legger hansken ned. 

 

 

 

 

5. Produser

Lag så mange farger og engangshansker du vil, og så er de klare!

 

 

 

 

6. Frys

Da er hanskene klare for frysing. Legg de ut i snøen eller ty til fryser dersom minusgradene ikke spiller på lag. Det er lurt å la de ligge over natta, eller i alle fall til de er helt gjennomfryst. 

 

Godt tips! Pass på at hanskene er lagt sånn at fingrene på hansken spriker. Da er engangshanskene mye lettere å fjerne fra isen når de er gjennomfryst og hindrer at fingrene brekker av.

 

 

7. Tin med vann

Når engangshansken er gjennomfrossen er de klare for å fjernes fra engangshansken. Stå ved en vask eller finn frem en beholder med lunket til varm vann, og tin hansken fra isen litt. 

 

 

Gni litt på plashansken, og når du kjenner at den slipper fra isen er det klar til å fjernes. 

 

 

8. Klipp opp og fjern hanske

Klipp et snitt der du knøyt sammen hansken og begynn å fjerne plasthansken fra ishånda. Dra forsiktig plasthansken av og vær spesielt forsiktig rundt fingrene. MEN om en brekker av er det ikke verdens undergang - de blir fremdeles kule!

 

 

 

Hvis hansken fremdeles sitter godt fast på ishånda kan du dyppe den i vannet igjen. Da vil den løsne greit og blir lettere å jobbe med. 

 

 

9. Dekorer

Plasser ishendene i morsomme former, og dekorer som du vil. La barna utfolde seg kreativt og lage egne kunstverk eller jobbe sammen.

 

 

 

FERDIG!

Da er disse kule ishendene ferdig - se så fint det blir! Barna kommer til å syns dette er en morsom aktivitet, og det er dekorativt for uteområdet. 

 

 

 

Tips:

Vi anbefaler å bruke eco-maling for miljøet sin del. Vannbasert maling er fint så smeleprosessen blir bedre når varmegradene kommer. Du trenger ikke bruke så mye maling i forhold til vann for at vannet skal få nok farge. 

Tid:

Sett av et par timer til forberedelesen og et par timer til klargjøringen (tining, fjerning av plasthansker og dekorasjon). Beregn god tid til fryseprosessen - det er viktig at ishendene er gjennomfrosne.


Materialer:

 

Strikk Ø1 mm
Velg
Fra 90,-
100+
Creall Eco primærfarger 6 stk x 500 ml
Kjøp
25%
440,-
587,-
100+
Creall Eco maling mix 20 stk x 500 ml
Kjøp
40%
1 173,-
1 955,-
100+