Ispynt

Lag fin ispynt som kler vinterlandskapet ute - enten det er hjemme, i barnehagen eller i skolegården. Dette er fin utemoro for store og små, så les videre for å lære hvordan du gjør det

Dette trenger du:

Beholder, vann, “pynt” (blader, bær, steiner eller annet fra naturen), hyssing eller snor til oppheng.

 

Slik gjør du:

 

1. Finn frem pynt og beholder

Finn frem passende beholdere og pynten du vil ha i. Vi har brukt rester fra en julebukett med litt ekstra glitter på, men dere kan bruke det dere finner ute også.

 

 

 

Til beholder kan man bruke nesten hva som helst, men pass på at de ikke blir for store. Vi har brukt pepperkakebokser, men du kan bruke bøtter eller små former og kopper. 

 

 

2. Fyll i vann

Etter du har lagt pynten din i beholderen, må du fylle på med vann. Pass på at du ikke fyller beholderen for full, så du får en mellomtykk isblokk etter den er fryst. (Ikke for tykk, og ikke for tynn).

 

 

 

Et tips er å dytte pynten litt under vann, så alt blir vått og legger seg litt lenger ned i beholderen.

 

 

3. Frys

Sett beholderne med pynten din ut i snøen, og la stå til de er gjennomfryst. Hvis ikke det er kaldt nok er det lov å ty til fryser. 

 

 

 

 

4. Fjern beholder

Når ispynten din er fryst, må du fjerne beholderen. Dette gjør du lettest ved å dyppe den i lunket til varmt vann, til du kjenner at isen løsner. Da kan du enkelt ta den ut, og dersom den er tykk nok vil den heller ikke knuse.  

 

 

 

 

5. Form

Dersom ispynten din har fryst litt ujevnt er det bare å slå bort ekstra is forsiktig med en saks eller et annet redskap. 

 

 

 

 

6. Knyt

For å få festet ispynten i et tre, må vi ha på et oppheng. Her har vi brukt en skinntråd, men dere kan bruke tråd, hyssing, bånd eller annet. Surr rundt pynten et par ganger og knyt på toppen. 

 

 

Dersom du har riktig verktøy kan du prøve deg frem med å borre hull til oppheng, men vær obs på at faren for at ispynten knuser er stor. (Så den barnevennlige versjonen er denne med tråd).

 

 

7. Heng opp

Da er ispynten klar for å henges opp og uteområdet blir enda finere enn det allerede var! 

 

 

 

 

FERDIG!

Se så fin ispynt! Denne er laget med helt naturlige materialer, og kan henge helt til den smelter eller faller ned. Skånsomt for naturen og gøy for store og små!

 

 

 

Tips:

Vi anbefaler å bruke det du finner ute av pynt, men du kan helt fint bruke Bio-glitter eller eco maling, dersom du ønsker litt ekstra til din ispynt. 

Tid:

Sett av 1 time til forberedelser (finne pynt, fylle med vann og sette til frys) og mellom 1-2 timer for å ta ut av beholder og henge opp til pynt. De små barna krever mer hjelp enn de store.


Materialer:

 

Bøtter H17 cm, 10 stk
Kjøp
29%
395,-
560,-
100+
Bio sandsett 50 deler
Kjøp
35%
1 150,-
1 760,-
20+
Bioglitter-sett 6 x 100 g
Kjøp
760,-
20+
Creall Eco maling single 500 ml
Velg
98,-
100+
Skinnsnor brun Ø2 mm
Kjøp
263,-
5