Lekeplass og utemiljø

Det er mye å tenke på når det skal kjøpes nye lekeapparater. Hvilke lekeapparater dekker dine behov, hva med sikkerhets­soner, fallunderlag osv. Vi hjelper deg med å velge den løsningen som passer optimalt til dine ønsker, din økonomi og det areal som er tilgjengelig. Få et uforpliktende besøk av våre konsulenter og kom nærmere din beslutning.  Trigonor hjelper deg hele veien!

 

 

Parkmøbler

Det er lekeredskapene som er morsomst, men skal plassen være velfungerende og helt komplett må det mer til. Med bord og benker har man for eksempel et sted å spise matpakken – og dermed kan man kanskje lokke mor og far til å bli sittende litt lenger. Vårt parksortiment er utviklet i et moderne design som passer inn i ethvert bymiljø.

Se alle våre parkmøbler >

 

Balanse og klatring

Hold fast! Eller: Hold balansen! Snart er du over på andre siden! Om du må balansere eller klatre er det klart det er morsomt at det er et spenningsmoment om at du KAN falle eller miste grepet. Det er jo slik barna lærer! Nå er norske lekeplasser godt beskyttet mot alvorlig skader, men det gjør noe med konsentrasjonen når du vet du må holde deg ekstra godt fast. Det setter også premisset for styrke og utholdenhet hos alle barn.

Se alle våre produkter innen klatring og balanse >

Karuseller

Våre karuseller kan gjøre selv den tøffeste superhelt helt surrete i huet. Så det er bare å holde seg fast! En tur i karusellen eller på spinneren er det som må til hvis magen virkelig skal få seg en rundtur. Lekeredskaper med fart styrker både motorikk og balanse og har til alle tider vært bestselgere på lekeplassen. En sterk balansenerve er avgjørende for utviklingen av motoriske, men også mentale og faglige ferdigheter.

Se alle våre karuseller >

Husker

Husker kan både ha stor fart og gi vind i håret og sug i magen, men også tilby myke vuggebevegelser. Gode bevegelsesvaner bygges i barndommen. Når barn husker, stimuleres balansenerven, som er et lite sanseapparat i det indre øret. Balansenerven sender hele tiden signaler til hjernen om hodets stilling i forhold til kropp og tyngdekraft. På den måten utvikles barnets balanse og gir et godt fundament for den motoriske utviklingen. Foruten å utvikle barnets balanse, konsentrasjon og læringsevne, har motorisk lek også betydning for barnets psykiske og sosiale kompetanser.

Se alle våre husker >

Lekeapparater

Nei, vanlige lekeapparater finnes kanskje ikke? Hva er vanlig? Går det an å klatre i et lekeapparat eller leke i et klatreapparat? Tja, spør barna, så får du mange forskjellige svar! ...hvis de har tid til å svare innimellom all leken, da. For vi har satt sammen noen konstruksjoner som går fra det helt imponerende til det ganske enkle.

Se alle våre lekeapparater >

 

Lekehus og vipper

Bursdager, matlaging, innkjøp, tannlegebesøk og hygge i lekehuset – alt er en gjenspeiling av barnas hverdag. I lekehuset får

fantasien fritt spillerom. Allerede i to-treårsalderen begynner barn å leke sammen to og to. Et av de første stedene barn møter nye venner, er på lekeplassen. Her vil lekehus ofte være rammen om en rollelek som har stor betydning for barnas utvikling år etter år. Først og fremst lærer barna de første sosiale spillereglene – de lærer å inngå kompromisser, forhandle og løse konflikter.

Se alle våre lekehus >

Se alle våre vipper og dumphusker>