Materialer i våre lekeplasser

 

Polyethylen

Alle polyethylenplater er utviklet spesielt for Ledon for å oppnå så høy kvalitet som mulig. Materialet er vedlikeholdsfritt og veldig slitesterkt – selv riper og skrammer forringer ikke levetiden. Platene er giftfrie og godkjent etter krav i leketøysdirektivet EN71, del 1-3. Også kravene i Code of Fedreal Regulations avsnitt 21, §177.1520 for Polyolefiner (Food and Drug lovgivning i USA) er oppfylt. Vi leverer polyethylenplater i 11 forskjellige farger med sort kjerne. Platene er UV stabilisert  når det gjelder råvare og farge, og det gis 5 års garanti mot vesentlig falming.

 

Deler – nylon

Alle håndtak er produsert i nylon (PA6), slik at fingrene ikke fryser fast.
Håndtakene er avrundet og formet med gode gripeflater, slik at risikoen for øye og tannskader er minimal. Alle deler er vedlikeholdsfrie. UV-­stabilisert både når det gjelder råvare, farge og slagfasthet i t­­emperaturer mellom -40 C og + 100 C.  

 

Bruddsikker polycarbonat

Alle Ledons kupler og vinduer er framstilt av glassklar polycarbonat (PCA). Polycarbonat har ekstrem stor slagstyrke i temperaturområdet mellom -40 C og +120 C, og i praksis betyr det at vinduet ikke kan slås i stykker. Materialet missfarges ikke av været og inneholder ikke tungmataller. De vedlikeholdsfrie vindusrammene er laget i polyethylen.

 

Tau og nett

Alle tau og nett er produsert i taifun tau med 6 tvinninger med hver 8 ståltråder – altså til sammen 48 ståltråder. Det gir en bruddstyrke på 4500 kg, og tauet er derfor motstandsdyktig mot hærverk. Tauet hverken mykner eller strekker seg ved bruk. Alle klatrenett samles med nettsamlere i slagfast nylon (PA6).

 

Tregulv og trestolper

Tregulv og stolper er produsert av harde tresorter – bl.a. canadisk cedertre, mandioquiera tre og robinia. Tresortene er meget slitestærke og har et naturlig høyt innhold av oljer  eller garvesyrer. Tresortene er vedlikeholdsfrie og kan påføres en god treolje etter behov, hvis den naturlige farge ønskes bevart. For å oppnå ekstra holdbarhet monterer vi stolpesko (unntatt Robinia). Vi bruker FSC sertifisert trevirke og gir 10 års garanti mot råte og sopp.
Kun produkter som er merket i denne katalog er FSC sertifisert.

 

Sklisikker polyethylen.

Den sklisikre polyethylenplaten er belagt med et 3 mm tykt gummi­belegg.
Gummibelegget er utviklet til bilindustrien og gir en veldig sterk overflate. Vi bruker bl.a. den sklisikre polyethylenplate på alle gå og sitteflater.

 

Fjærer

Alle fjærer er produsert i 18 mm spesial fjærstål som tåler vipping i alle retninger. Etter vikling blir fjæren zink-fosforert og etterpå lakkert med slagfast polyesterlakk.
Fjærene er formet slik at fingre ikke kan komme i klem, og vår patenterte oppvridning med selvlåsende muttere gjør at fjæren festes i et punkt i hver ende. Det gir lang levetid med minimal risiko for brudd. Fjærene leveres med tilhørende tildekkingskasse.

 

Bolter og skruer

Mesteparten av våre lekeapparater er montert med bolter, skruer eller spesialdesignede aluminiumsbøssinger. Alle bolter og skruer er varmgalvanisert eller i rustfritt stål.

 

Beslag

Alle beslag er overflatebehandlet. Beslagene til Adventureserien er pulverlakkert med slagfast polyesterlakk.

 

Metallrør

Alle metallrør og stolper er overflatebehandlet for å unngå korrosjon. Metallrør gir en meget stabil konstruksjon som ikke forandrer seg etter tid.

 

Mutterskjulere

For å beskytte barn mot skarpe kanter dekker vi til bolter og mutter med mutterskjulere.
Mutterskjulere beskytter også Lekeapparatene mot unødig demontering.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.