269407 269407

King basketball

Str 7

213,-
Varenr: 3171
Basketball for spill og lek i skolegården.
Antall: ():
-+
5 På lager
Beskrivelse
Beskrivelse

Spille Ruta

Ruta, også kjent som king, king out eller kingball, er et ballspill for fire spillere som vanligvis spilles på skoleplasser. Målet er å slå ut motspillerne ved å få ballen til å sprette på deres rute og ut av spilleområdet, eller ved å berøre motspilleren og gå ut av spilleområdet. Spillerne beveger seg fritt på sin egen rute, men ikke på motspillernes. Kongen har æren av å serve og begynner på toppen av rangordningen. Spillet involverer serv, smash og regler for stuss. Frisonen tillater fritt spill og ballsprett så lenge spillere har en fot i sin egen rute.

 

Banen består av en stor kvadratisk formet rute, som er delt inn i fire mindre ruter. I midten av banen, der de mindre rutenes indre hjørner møtes, kan det være en sirkel eller en mindre kvadrat som markerer den såkalte "frisone".

 

Rutene er rangert i:

  • Konge (som er det beste man kan være, det er også kongen som har æren av å serve når noen har blitt slått ut, og spillet begynner på nytt)
  • Dronning (som blir konge hvis kongen blir slått ut)
  • Knekt (som blir dronning hvis kongen eller dronningen blir slått ut)
  • Bondegård (som blir knekt hvis kongen, dronningen eller knekten blir slått ut)

 

Som spiller er det ens oppgave å slå ut motstanderne sine ved å få ballen til å sprette på en motspillers rute og ut av spillplanen, eller alternativt ved at ballen berører motspilleren og går utenfor spillplanen. Som ball kan man for eksempel bruke en basketball, fotball eller tennisball.