Lyden i en barnehage

Det akustiske miljøet i en barnehage vil påvirke både barn og omsorgspersoner.

En sjekkliste for en forelder eller en barnehageansatt/-leder for å kunne evaluere fakustikken ved å observere følgende:

 

Er barnepasset et åpent konsept uten underavdeling i små selvstendige rom?

Denne plassen kan være veldig støyende. Hvis plassen er en åpen plan, er det ett stort område eller er det delt inn i mindre mellomrom avstilt av høye partisjoner eller skjermer? Støy kan fortsatt være et problem.

Les mer >

 


Akustikk i skolelokaler

Dårlig akustikk kan føre til læring tilbakeslag, spesielt for et barn med nedsatt hørsel eller funksjonshemming. En skoles behov varierer like mye som klasseromene. Evnen til å høre godt med minimal etterklang er viktig i et klasserom, men i et bibliotek eller mediasenter kan samme taleforståelighet avlede studentene fra å lese eller studere. Tenk på tre hovedakustiske bekymringer når du designer eller renoverer hvert rom:

Les mer >

 


Restauranter- hotell og kantine

Serveringsteder kan ha mange gjester og praten rundt bordene er ofte hyggelig og avslappet. Med mange gjester blir det likevel mye lyd og til dels også støy dersom de akustiske forholdene ikke er i orden. 

Dessverre er det ofte situasjonen og da blir nødvendigvis ikke opplevelsen ikke god selv om maten er perfekt, lokalene pene og med et hyggelig serveringspersonale som yter god service. Når (lyd)situasjonen er slik at 4 personer rundt et bord har problemer å føre en samtale pga støy / høy lyd så er det noe viktig som mangler. Å ha det hyggelig sosialt er gjerne også betinget at det skal være mulig greit å kunne føre en samtale. I alle fall på et spisested.

Les mer >

 

HVORDAN KAN VI HJELPE DEG?

Vi vil kontakte deg så snart vi har anledning. Vår kontortid er 08:00-16:00 alle hverdager. Dersom din henvendelse haster kan du ringe oss på 69 27 90 10.